maanantaina, maaliskuuta 12, 2007

Kissan kynsissä

Nallen ihmiset hajaantuivat viikonloppuna harrastamaan partiota Parkanoon ja Ylöjärvelle. Tämä tarkoitti pienelle koiralle hoitopaikkaa -joita tällä kertaa oli kaksin kappalein. Alkuperäisen suunnitelman mukaan hoitopaikassa A piti olla perjantaista lauantaipäivään, ja sitten vaihto hoitopaikkaan B. B on neljästä hoitopaikastamme eniten käytetty ja sinne Nalle otetaan onneksi aina avosylin vastaan.

Suunnitelmiin oli kuitenkin tullut muutos perjantai-iltana. Hoitopaikassa A on nimittäin kissa. Se on iso ja komea omanarvontuntoinen kolli Nestori. Nalle on aina ollut varovaisen kiinnostunut Nestorista, mutta kovin lähelle toisiaan ei ole poikia koskaan päästetty -yleensä Nestori pääsee vierailujemme ajaksi saunaan :-) Tai sitten se lokoilee vakiopaikallan leivinuunin päällä -sieltä se on rauhallisesti killittänyt lattialla inisevää Nallea, joka niin kovasti haluaisi tutustua tuohon kummaan otukseen. Silloin harvoin kun Nestori on laskeutunut valtaistuimeltaan alas, on Nalle äkkiä perääntynyt kauemmas (ihmisten taakse) tiiraamaan tuota oranssia oliota. Kerran Nestori lähti täysin yllättäen ajamaan Nallea takaa. Takaa-ajo kesti muutamia sekunteja, fyysistä kontaktia ei saatu aikaiseksi mutta pieni koira taisi saada trauman.

Perjantai-iltana oli jälleen tapahtunut "lähentymistä". Nestori oli ajatellut ilmeisesti viimeinkin näyttää kuka on talon valtias. Taas vältyttiin vammoilta, mutta Nalle ei ollut toipunut välikohtauksesta. Se oli ollut niin pelokas että oli katsottu paremmaksi siirtää koira heti toiseen hoitopaikkaan. Sunnuntaina kun kuulimme tästä ei voinut olla kummastelematta sitä, miten eri tavalla koiramme eri eläimiin suhtautuu: keskiviikkona ajettiin hurjana kettua "luolastossa" ja pari päivää myöhemmin pelättiin kotikissaa.

Ei kommentteja: