torstaina, syyskuuta 20, 2007

Rokotettu

Kahdesta syksyn tärkeästä asiasta on toinen nyt hoidettu, eli Nallen rokotukset ovat jälleen kunnossa seuraavan kahden vuoden ajaksi. Eläinlääkärin odotushuoneessa näimme ainakin minusta jännittävän asian: ihka oikean ja elävän haukan. Sen kummempaa lajimääritystä en häpeäkseni osaa tehdä, mutta selväksi tuli että haukka oli silmästään vahingoittunut ja oli hoidon jälkeen menossa jopa viikoiksi toipumaan ennen vapaaksi pääsyään. Lintu näytti upealta ja Nallekin katseli otusta kiinnostuneena.

Hoitopöydälle jouduttuaan pieni koira tajusi että oli tapahtumassa jotain epämiellyttävää; se yritti kavuta hädissään syliini, vinkaisi lujaa ensimmäisen piikin jälkeen -toinen menikin sitten huomaamatta. Eläinlääkäri huomautti että Nallelle on alkanut muodostua hammaskiveä ja juuri keväällähän tehtiin kunnon hammaskiven poisto! Ongelmana on ettei Nalle ole yhtään kiinnostunut puruluista; olen yrittänyt tarjota sille vaikka minkälaista kovaa pureskeltavaksi. Eläinlääkärin vinkki oli leikkiä vetoleikkejä hamppuköyden kanssa; se kuulemma puhdistaa hampaita tehokkaasti. Nyt täytyy vain leikkiä päivät pääksytysten kaikenlaisia vetoleikkejä, eihän tässä enää mukaan auta :-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Nalle,
Siis aika hienoo, ettei sun tartte käydä rokotuksilla ku joka toinen vuosi. Meitä piikitetään joka vuosi, ku ei muuten saada matkustaa. Ainakaa Ruåtsiin. Mut eläinlääkärillä on aika jännää, ku aina näkee muita koiria ja joskus kissojaki.
Terv. Morse ja Titi-Uu