maanantaina, elokuuta 13, 2007

Ukkosta ilmassa

Sunnuntaina koimme aikamoisen ukkosmyräkän kaatosateineen. Nalle ei ole pelännyt ukkosta, mutta eilinen pitkälti yli toista tuntia kestänyt myräkkä oli sille liikaa. Kun ukkonen löi pahiten kotimme päällä, Nalle päätti haukkua ukkosen pois; se tuijotti tiukasti ikkunasta ulos ja haukkui ja murisi. Välillä piti kiivetä syliin turvaan. Vaikka tiedän hyvin että koiran pelkoja ei saa vahvistaa omalla käytöksellään, oli minunkin vaikea välillä käyttäytyä normaalisti. En pelkää ukkosta, mutta eilinen ei enää ollut ihan tavallinen ukkoskuuro; pääsihän Pori oikein uutisiin asti tulvivine katuineen.

Nyt toivon ettei Nallelle jäänyt pelko "päälle" ukkosesta. Maanantaina päivällä jyristi ihan pikkuisen ja murehdin töissä miten pieni koira kotona pärjää. Luultavasti ihan hyvin, sillä ei se vaikuttanut yhtään erikoiselta kotiin mennessäni.

Viikonlopun kelit eivät suosineet ulkoilua millään lailla: lauantaina oli kauhea helle ja sunnuntaina tulvi. Nalle ottikin päivät lähinnä lepäilyn kannalta :-)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kävi Sisun kanssa ihan samalla tavalla! Sisu ei ole koskaan pelännyt ukkosta, mutta pari viikkoa sitten se oli yksin ollessaan säikähtänyt jyrähdystä ja on nyt ihan kauhuissaan kun jyrisee! Ei kivaa!